неделя, 15 март 2015 г.

Училище "Христо Ботев" е опасно за преминаващите покрай него жители на селото.

"Съветниците от БСП в казанлъшкия Общински съвет гласуваха с „въздържал се” на последното заседание на местния парламент предложението на кмета Галина Стоянова сградата на училището в село Средногорово да бъде извадено от списъка на обектите публична общинска собственост и да премине в другия списък с частната собственост. Така необходимите две трети от гласовете на старейшините не се събраха и имотът не беше прехвърлен в онзи списък, който дава възможност на администрацията на кмета да продава сгради и терени...."
Това е информация, с която Казанлъшки сайт ни информира относно опитът на Община Казанлък да смени статута на Училище "Христо Ботев". Училището е пред разпадане и според мен вече е опасно за хора и животни, който минават по главната улица на селото. Не знам какви са доводите на Общинските съветници на БСП да гласуват "въздържал се" както и не знам каква е идеята на Община Казанлък за реализация на площта, върху която е изградено училището, но е време да се вземат мерки, за да не се допусне нещастен случай.

Виждате разликата между двете снимки. Първата е от лятото на 2011 година, а втората е направена преди седмица. Липсва куполът, който е паднал. Разпадащите се стени са в състояние, което заплашва минаващи хора и животни.
Лятно време училището става любима дестинация на децата в селото, факт, който буди притеснение.
Мисля, че ако е било подробно обяснена ситуацията на Общинските съветници на БСП, може би изходът на гласуването ще е различен.
Когато става въпрос за живота и здравето на хората всякакви политически игри са безпочвени....

Райчо Раев
с. Средногорово
15.03.2015 година

Няма коментари:

Публикуване на коментар